15 coole cocktail tips!
25 mei 2015

15 coole cocktail tips!

Probeer deze 15 tips om je cocktail ervaring direct te verrijken. Deze handige tips en tricks zullen jou in no-time wat vernuftige kennis bijbrengen.

  • Koel je drankje met bevroren fruit in plaats van ijsblokjes. Het ziet er sierlijker uit en het verdunt je cocktail niet.
     
  • Leg je glas minimaal een uur van te voren in de vriezer voor een extra koud drankje!
     
  • Doe ijsblokjes in de shaker voordat je gaat shaken. Door het shaken wordt je drankje extra snel ijskoud. Je kunt ze later alsnog in je cocktail gebruiken.
     
  • Gebruik een (daarvoor geschikte) blender om crushed ice te maken. Doe anders ijsblokjes in een theedoek en crush ze met bijvoorbeeld een hamer.
     
  • Als je fruit wilt gebruiken bij je cocktails, koop dit dan ruim van te voren, rijp fruit is voller van smaak. Je kunt het rijpingsproces eventueel vertragen door het in de koelkast te bewaren.
     
  • Kneus fruit voordat je het toevoegt aan je cocktail, hierdoor komt er meer smaak vrij. Kneuzen kan met een cocktailstamper en kun je het beste doen met het fruit in de shaker of het glas zodat er geen vocht verloren gaat.
     
  • Serveer cocktails met ijsblokjes, stukken fruit of decoratie op het glas met een rietje, dit drinkt prettiger. 
     
  • Als je voor de beste ervaring gaat, bespaar dan niet op alcohol. Bij vele dranken (bijvoorbeeld Whisky en Tequila) zijn de goedkoopste varianten vaak niet de lekkerste. Ook te weinig van een bepaald ingrediënt kan grote gevolgen hebben voor het geheel.
     
  • Experimenteer met smaken! Maak een cocktail eerst volgens het recept en ga vervolgens stap voor stap ingrediënten toevoegen of vervangen. Voor je het weet heb je je persoonlijk favoriet te pakken! Voor veel cocktails zoals de Gin Tonic bestaan al vele variaties welke het proberen waard zijn!
     
  • Gebruik een zester/kanaalmes om bijzondere garneringen te maken welke de cocktail een exclusief uiterlijk geven. Deze mesjes kun je bij een kookwinkel vinden voor enkele euro's.
     
  • Beperk het aanbod tot enkele cocktails wanneer je een cocktailparty geeft. Ervaring leert dat dit voor betere kwaliteit en meer cocktail gerelateerde gespreksstof leidt.
     
  • Wanneer je zelf cocktails gaat mixen voor vrienden of familie, maak ze dan eerst een keer zelf of beter nog, bestel en drink de cocktail een keer bij een echte cocktailbar zodat je weet wat je gaat maken.
     
  • Sterke dranken zoals bitters(Jägermeister) kun je veilig in de vriezer leggen voor gebruik. Door het hoge alcoholpercentage bevriezen deze niet en sommige dranken zijn ijskoud het lekkerst. Dit effect is vele malen sterker dan het gebruik van ijsblokjes of een gekoeld glas.
     
  • Serveer bijpassende hapjes bij een cocktail, knakworstjes zijn vaak geen goede match. Ook zorgt iets te eten er voor dat je bezoek niet te snel van de wereld is.
     
  • Altijd blijven lachen!

Heb je nog meer tips hier niet tussen staan? Laat het ons weten op de facebookpagina!

Geplaatst op in de categorie Wist je dat.