Stop de zomer in een flesje!
8 juli 2015

Stop de zomer in een flesje!

Het is je vast niet ontgaan, het is volop zomer. Al het fruit is op z'n lekkerst en dat smaakt natuurlijk te gek in een cocktail!

Iedereen weet hoe snel de tijd kan gaan en over een poosje zitten we weer heerlijk glühwein te nippen in de sneeuw. Niet dat hier iets mis mee is natuurlijk maar toch vind ik het leuk om een beetje zomer in een flesje te bewaren. Letterlijk!

Door drank te infuseren kun je smaken "bottelen". Je kunt dit vergelijken met een koppie thee zetten, alleen dan verwarm je het niet. Je kiest groente of fruit die je zelf lekker vindt, dat knal je bij de drank die je lekker vindt en dit laat je trekken tot je helemaal tevreden bent met de smaak. Je kan bijna alles gebruiken om je drank op te pimpen. Denk aan: walnoten, citroengras, citrusvruchten, bessen, appels, rozemarijn, tijm, kruidnagel, ga zo maar door....

Met infusies kan je mega veel smaken creëren en dit weer gebruiken in een cocktail. Zelf ben ik op dit moment dol op aardbeien en toevallig had ik ook nog een fles Tequila staan. Dit doe ik samen in een weckpot en laat het een weekje of drie staan. Op een halve liter Tequila gebruik ik een kilo aardbeien. Vervolgens schud ik de boel elke dag even door elkaar. Op het moment dat ik tevreden ben druk ik de aardbeien uit zodat al het sap in het mengsel komt. Als laatste giet ik alles door een koffiefilter of een theedoek om alle pulp eruit te zeven. Stop het in een fancy fles, bewaar het op een plek uit de zon en klaar is Kees! Aankomende winter, als ik weer trek krijg in de zomer, maak ik er een leipe Strawberry Margarita mee! Dat heb ik alvast ingepland.

Tips voor je eigen infusies:

  • Gebruik spirits die niet op het vat gelegen hebben. Deze zijn wat neutraler van smaak en combineren goed met bijna alles wat je toevoegd.
  • 40% alcohol is een mooi streven voor de basisdranken die je gebruikt bij infusies. In fruit zit namelijk vocht en dat zorgt ervoor dat het alcoholpercentage omlaag gaat.
  • Giet je spirit en toevoeging in glas. Door de alcohol kan plastic smaak af gaan geven. Gebruik daarom bijvoorbeeld glazen weckpotten. Een leeg pindakaaspotje zal de klus ook klaren voor je!
  • Maak je geen zorgen als de kleur vervaagt na een poosje, dit hoort. De smaak zal wel blijven!

Eerst nog maar even genieten van de zomer ;)

Cheers!

 

Bartender Sam

Bartender Sam

Cocktail Enthusiast & Bartender

Geplaatst op in de categorie Bartender Sam.