De simpelste cocktail voor thuis!
2 oktober 2015

De simpelste cocktail voor thuis!

Cocktails hebben een vrij luxe en exclusief imago en dat is gedeeltelijk ook hartstikke waar. Toch wil ik jullie voorstellen aan een paar cocktails die je thuis heel erg simpel kan maken. Mocht je geen shaker hebben thuis, no worries. Je kan eventueel een wekpot, een oud pindakaas-potje of zo'n mason-jar gebruiken die je best vaak ziet tegenwoordig.

Dit heb je nodig voor een Tom Collins:

Benodigdheden:

  1. Een jigger, eierdopje, shotglaasje of iets anders om mee af te meten.
  2. Een shaker of een potje!

Ingrediënten:

  1. Gin
  2. Citroen
  3. Suikersiroop
  4. Bruisend water

Hoe je suiker siroop maakt? Het maken van suikersiroop is erg simpel. Het enige wat je moet doen is gelijke delen suiker en water mengen met elkaar totdat de suiker is opgelost.

Bijvoorbeeld: 
1 glas water + 1 glas suiker
100 ml water + 100 gram suiker

Met warm water lost de suiker makkelijker op, alles klaar staan? Dan gaan we aan de slag!

Bereiding:

  1. Schenk alles in de shaker, 6cl gin (1.5 shotglas), 4cl citroensap (1 hele citroen uitgeknepen), 2cl suikersiroop (2 eetlepels)
  2. Stop wat ijs in de shaker en schudden!
  3. Uitschenken in een glas met ijs en aftoppen met bruisend water
  4. Proeven!

Wil je de cocktail iets zoeter? Gebruik dan iets meer suiker. Hou je meer van zuur? Gebruik dan wat extra citroensap. Het kan natuurlijk ook al gewoonweg perfect zijn!? :)

Heb je geen gin in huis? Probeer het dan met whisky, vodka, rum of tequila. In plaats van Spa Rood kan je ook Ginger Ale gebruikenof Sprite. Nog leuker, probeer het eens met prosecco! De suikersiroop kan je eventueel nog vervangen voor honing. Als je nou een potje gebruikt voor het shaken, dan kan je het bruisende water daar gewoon bij in schenken. De Tom Collins maak je heel erg makkelijk thuis en je kan er leuk mee experimenteren. Een mooie cocktail om jouw thuisbar-ontdekkingsreis mee te beginnen!

Cheers,

Bartender Sam

Bartender Sam

Cocktail Enthusiast & Bartender

Geplaatst op in de categorie Bartender Sam.