Wat te drinken met de jaarwisseling?
21 december 2015

Wat te drinken met de jaarwisseling?

Goed. Het nieuwe jaar komt er weer aan en dat betekent voor ons 'alcohol enthusiasts' dat we moet gaan nadenken over wat we op dat moment het liefst tegen ons mond hebben. Gaan we opnieuw voor die peperdure fles champagne of nemen we de gok en verrassen we onze gasten met iets creatiefs? Ieder jaar weer een dilemma dat eigenlijk altijd uitdraait op je raadt het al: champagne. 

Elk jaar weer willen we deze keer dat beetje extra doen om de gasten een onvergetelijke avond te bezorgen. Je wilt dat iedereen die er bij was, het er nog dagen lang over heeft. Je wordt immers al maanden lekker gemaakt met kangoeroebiefstuk en truffelmayonaise in de reclamefolders. 

De verleiding is groot om je aandacht volledig te gaan richten op al die lekker hapjes die je alleen in het koude december bereid. Maar vergeet niet dat drinken een sociale aangelegenheid is die je voor, tijdens en zeker ook na het overweldigende diner blijft doen. Het zou dus wel erg kort door de bocht zijn om hier niet minstens net zoveel aandacht aan te besteden.

Bij de jaarwisseling denken we vaak maar aan één drank die perfect past bij festiviteiten van dit kaliber. De kinderen zijn buiten vuurwerk aan het bewonderen en jij zit aan je tweede glas champagne, de fles moet immers op. Eerder die avond heb je een paar biertjes gedronken, lekker makkelijk en zo doe je het altijd.

Maar wat nu, als het ook anders kan? Je zal toch met meer over de bar moeten komen dan bier en champagne als je een blijvende indruk wilt maken op je geliefde vrienden en familie. Zorg er voor dat het de moeite waard was om drie kwartier op de fiets te zitten voordat het festijn begon! Om maar te zwijgen over die anderhalf uur om thuis te komen.

Kokteel heeft voor jou, speciaal voor jou, een lijst samengesteld die jou die ene persoon maakt, waaraan je de drankafdeling wél aan kunt toevertrouwen. Zowel voor kleine als voor grote gezelschappen waarbij je de helft niet spreekt hebben we heerlijke recepten waar iedereen het volgend jaar nog over zal hebben.

Dus ga er voor dit jaar, gun jezelf de tijd en laat iedereen naar huis gaan met het bevredigende gevoel iets nieuws te hebben geprobeerd. Als bijzaak heb je er ook nog voor gezorgd dat iedereen heerlijk zal slapen!

Bekijk onze cocktails voor de feestdagen

Have a good one!

Geplaatst op in de categorie Feestdagen.