Wat heb ik nodig om cocktails te maken?
2 april 2015

Wat heb ik nodig om cocktails te maken?

Voorbereiding is het halve werk. Lees het onderstaande and you're good to go.

Voordat je aan de slag kunt, is het natuurlijk handig om te weten wat voor cocktail(s) je wilt gaan maken. Op Kokteel.nl vind je ongetwijfeld genoeg inspiratie. Als je al weet wat je wilt gaan maken hoef je enkel het recept erbij te zoeken. Weet je nog niet wat je wilt? Kijk dan eens bij ons overzicht van cocktails, dranken en ingrediënten. Selecteer wat je lekker vind en kom zo tot je eigen droom cocktail.

Ingrediënten
Wanneer je eenmaal weet wat je nodig hebt, kun je inkopen gaan doen. Bij elk recept bieden we een handig boodschappenlijstje wat jou precies verteld wat je nodig hebt. Kijk voor de zekerheid ook even of je de juiste benodigdheden in huis hebt!

Cocktailshaker
Onmisbaar bij bijna elke cocktail! De cocktailshaker zorgt er voor dat alle ingrediënten zo goed mogelijk gemixt worden en zorgt tegelijkertijd dat jouw drankje ijskoud geserveerd kan worden. Door drank en ijsblokjes samen te shaken koelt de drank namelijk vele malen sneller. Daarnaast helpt een cocktailshaker je ook om de verhoudingen over meerdere porties gelijk te houden.

Blender
Een blender is bij veel cocktails onmisbaar. Grotendeels omdat blenders in staat zijn harde ingrediënten zoals vruchten en ijsblokjes fijn te malen. Dit zal helaas niet lukken met een mixer of een staafmixer. Zoek daarom bij voorkeur een blender die ook ijsblokjes kan crushen!

Strainer
Een strainer, ook wel zeef, zorgt er voor dat er geen ongewenste ingrediënten vanuit je shaker in je glas terecht komen. Eenmaal gewend aan het gebruik van een strainer wil je nooit anders meer. Niemand houdt van harde stukjes in zijn drankje!

Geplaatst op in de categorie Specials.