Brandy Alexander Cocktail Recept

Brandy Alexander Cocktail
Boodschappenlijstje
30 ml Perzikbrandewijn
30 ml Witte Creme de Cacao
30 ml Room
1 Theelepel Cacaopoeder
5 IJsblokjes
Alvast klaar leggen

  • Martiniglas

  • Jigger

  • Shaker

  • Strainer

De Brandy Alexander cocktail is een zoete cocktail op basis van brandewijn. Deze melkachtige witte cocktail dient geserveerd te worden in een martiniglas. Met een alcoholpercentage van ongeveer 16 procent is de Brandy Alexander een milde cocktail die bij velen in de smaak zal vallen. Lees verder voor het volledige Brandy Alexander recept en leer hoe je hem zelf kunt maken!

Zelf een Brandy Alexander maken

  1. Breng een cacao randje aan op het glas.
  2. Schenk alle overige ingrediënten in een shaker met ijs. Shake het geheel tot een koud mengsel.
  3. Schenk het mengsel door een strainer in het glas.
Brandy Alexander Variatie & Tips
1) Een cacaorandje kan gemaakt worden door de rand van het glas eerst vochtig te maken met suikerwater of eiwit. Doop de rand van het glas vervolgens in de cacaopoeder. In plaats van eiwit of suikerwater kan je ook likeur gebruiken. Dit geeft de cocktail wat meer pit! 2) Garneer het drankje af met chocolade schaafsel. Dit geeft een extra mooi effect mee aan het drankje.
Tags
AlexandreBitterkoekjes
Een Brandy Alexander cocktail delen?

Over de Brandy Alexander Cocktail

De brandy Alexander is een romige cocktail op basis van brandewijn en crème de cacao. De smaak van deze cocktail heeft iets weg van bitterkoekjes en chocolade. Het randje van cacao geeft het glas niet alleen een eigen identiteit maar ook extra smaak. Als variatie kan je de cacao mengen met fijn gemalen suiker en daarna op de rand van het glas aanbrengen. Hierdoor wordt het drankje wat zoeter. De kleur van deze cocktail is afhankelijk van de kleur die de crème de cacao heeft. Deze is er namelijk in donkere en heldere varianten.

Smaak
Zoet
Glas
Martiniglas
Basis
Brandewijn
Kleur
Wit
Populair
Niveau
16 % alcohol