Apple Sour Cocktail Recept

Apple Sour Cocktail
Boodschappenlijstje
1 Groene Appel
1 Citroen
1 Kers
1 Groene Appel
55 ml Brandewijn
15 ml Citroensap
15 ml Suikerwater
1 Ei
5 IJsblokjes
Alvast klaar leggen

  • Whiskyglas

  • Maatbeker

  • Muddler

  • Shaker

  • Strainer

De Apple Sour cocktail is een fruitige cocktail op basis van brandewijn. Deze heldere lime cocktail dient geserveerd te worden in een whiskyglas. Met een alcoholpercentage van ongeveer 23 procent is de Apple Sour een milde cocktail die bij velen in de smaak zal vallen. Lees verder voor het volledige Apple Sour recept en leer hoe je hem zelf kunt maken!

Zelf een Apple Sour maken

  1. Pureer een halve appel met een mudler in een shaker.
  2. Voeg ongeveer een theelepel eiwit toe aan de shaker.
  3. Schenk de rest van de ingrediënten in de shaker met ijs. Schud het geheel tot een koud mengsel.
  4. Schenk de inhoud van de shaker door een strainer in een glas met ijs.
  5. Garneer het drankje met een schijfje limoen, een schijfje appel, en een kers
Apple Sour Variatie & Tips
1. Door suikerstroop of fijngemalen suiker toe te voegen wordt de cocktail zoeter van smaak.
Een Apple Sour cocktail delen?

Over de Apple Sour Cocktail

Er bestaan vele "sour" recepten en de apple sour is hier één van. Deze lekkere sour cocktail heeft een frisse appelsmaak en wordt gekenmerkt door stukjes gepureerde appel.

Smaak
Fruitig
Glas
Whiskyglas
Basis
Brandewijn
Kleur
Lime
Populair
Niveau
23 % alcohol