Tequila Sunrise Cocktail Recept

Tequila Sunrise Cocktail
Boodschappenlijstje
55 ml Tequila
110 ml Sinaasappelsap
20 ml Rode Grenadine
1 Limoen
5 IJsblokjes
Alvast klaar leggen

  • Longdrinkglas

  • Cocktaillepel

  • Jigger

  • Maatbeker

  • Shaker

  • Strainer

De Tequila Sunrise cocktail is een zure cocktail op basis van tequila. Deze troebele oranje cocktail dient geserveerd te worden in een longdrinkglas. Met een alcoholpercentage van ongeveer 12 procent is de Tequila Sunrise een vrij lichte cocktail die lekker weg drinkt. Geniet van deze heerlijke Mexicaanse cocktail. Lees verder voor het volledige Tequila Sunrise recept en leer hoe je hem zelf kunt maken! Misschien iets voor vanavond?

Zelf een Tequila Sunrise maken

  1. Schenk de tequila en het sinaasappelsap in een shaker met ijs en schud het geheel tot een koel mengsel.
  2. Schenk de inhoud van de shaker door een strainer in een glas met ijs.
  3. Schenk langzaam de grenadine in het glas.
  4. Garneer het geheel met een schijfje limoen of sinaasappel.
Tequila Sunrise Variatie & Tips
1) Schenk de grenadine in een cirkelachtige beweging en laat het naar de bodem zakken. Hierdoor ontstaat een speels effect! 2) Door de grenadine langzaam tegen de spiraalvormige steel van een cocktaillepel aan te gieten zakt het langzaam naar de bodem van het glas.
Tags
KlassiekerZomerZomercocktail
Een Tequila Sunrise cocktail delen?

Over de Tequila Sunrise Cocktail

Deze licht zoetzure cocktail is toegangkelijk en bevat ongeveer evenveel alcohol als wijn. Hij heeft zijn naam te danken aan de rode gloed onderin het glas die je aan een opkomende zon doet denken. Door verschillende kleuren grenadine te gebruiken kan je de kleur van deze cocktail zelf beïnvloeden. Als je de tequila sunrise drinkt zonder te roeren zal hij zuurder smaken omdat de siroop dan nog op de bodem ligt. Door te roeren kan je deze cocktail, tot op zekere hoogte, naar eigen smaak zoeter maken. Vind je deze klassieker toch te gewoontjes? Geef hem dan extra flair door mooi opgemaakt fruit of gekleurde suiker op de rand van het glas te doen. De suiker zal bovendien de afdronk van de cocktail zoeter maken. Hoe je hem ook maakt... vergeet niet te genieten van deze populaire zomercocktail!

Smaak
Zuur
Glas
Longdrinkglas
Basis
Tequila
Kleur
Oranje
Populair
Niveau
12 % alcohol