Old Fashioned Cocktail Recept

Old Fashioned Cocktail
Boodschappenlijstje
4 Druppels Angostura Bitter
55 ml Whiskey
5 IJsblokjes
2 Suikerklontjes
1 Sinaasappel
Alvast klaar leggen

  • Whiskyglas

  • Cocktaillepel

  • Maatbeker

  • Muddler

De Old Fashioned cocktail is een aromatische cocktail op basis van whisky. Deze heldere bruine cocktail dient geserveerd te worden in een whiskyglas. Met een alcoholpercentage van ongeveer 40 procent is de Old Fashioned een vrij zware cocktail te noemen. Geniet van deze heerlijke Kentuckiaanse cocktail. Lees verder voor het volledige Old Fashioned recept en leer hoe je hem zelf kunt maken!

Zelf een Old Fashioned maken

  1. Leg de suikerklontjes in het glas en druppel de angostura hier overheen.
  2. Haal een stuk schil van de sinaasappel en doe dit samen met een scheutje whisky in het glas.
  3. Pureer met een muddler voorzichtig de schil in het glas.
  4. Giet de rest van de whisky in het glas en voeg ijsblokjes toe.
  5. Roer het mengsel heel langzaam door elkaar tot het glas condenseert. Voeg meer ijsblokjes toe wanneer het glas niet gecondenseerd is maar het ijs in het glas wel gesmolten is.
Een Old Fashioned cocktail delen?

Over de Old Fashioned Cocktail

De old fashioned is vernoemd naar het glas waarin hij geserveerd wordt. Old fashioned is in engelstalige landen namelijk de bijnaam voor een whiskyglas. De smaak van whisky word in deze mix gedempt door de suiker en de bittere angostura. Deze cocktail is het lekkerst als hij ijskoud wordt geserveerd. Om dit te bereiken moet het drankje een aantal minuten worden geroerd. Om een optimale smaakbeleving te creëeren is het belangrijk om dit met een langzame draaibeweging te doen. Deze cocktail is gemakkelijk te bereiden maar je moet hier wel even de tijd voor nemen.

Smaak
Aromatisch
Glas
Whiskyglas
Basis
Whisky
Kleur
Bruin
Populair
Niveau
40 % alcohol