Mimosa Cocktail Recept

Mimosa Cocktail
Alvast klaar leggen

  • Champagneglas

  • Blender

  • Citruspers

  • Jigger

  • Shaker

De Mimosa cocktail is een fruitige cocktail op basis van champagne. Deze troebele gele cocktail dient geserveerd te worden in een champagneglas. Met een alcoholpercentage van ongeveer 24 procent is de Mimosa een milde cocktail die bij velen in de smaak zal vallen. Lees verder voor het volledige Mimosa recept en leer hoe je hem zelf kunt maken!

Zelf een Mimosa maken

  1. Doop het glas in eiwit en vervolgens in de suiker om een suikerrandje te creëren.
  2. Pers het sap inclusief vruchtvlees uit de passievrucht.
  3. Vergruis de ijsblokjes in een blender.
  4. Voeg de orange curaçao, het sap, vruchtvlees en wat ijsgruis samen in een shaker. Shake het geheel tot een koud mengsel.
  5. Giet het mengsel in het glas en vul aan met champagne.
  6. Garneer het geheel met een sliertje sinaasappelschil en een schijfje stervrucht.
Mimosa Variatie & Tips
1) Te weinig tijd om een uitgebreide cocktail te maken? Probeer dan eens de Clean Mimosa.
Tags
FeestdagenKerstNieuwjaarOud en nieuw
Een Mimosa cocktail delen?

Over de Mimosa Cocktail

Om de Mimosa te maken moeten de handjes uit de mouwen worden gestoken. Hij is daarom uitermate geschikt voor iemand die wat meer uitdaging zoekt. Door zijn fruitige smaak en feestlijke uitstraling kan deze cocktail bijvoobeeld tijdens een kerstbrunch geserveerd worden. Verras ook jou vrienden en familie een met deze aangename cockail.  Te weinig tijd om een uitgebreide cocktail te maken? Probeer dan eens de Clean Mimosa.

Smaak
Fruitig
Glas
Champagneglas
Basis
Champagne
Kleur
Geel
Populair
Niveau
24 % alcohol