Bulldog Fentimans Cocktail Recept

Bulldog Fentimans Cocktail
Boodschappenlijstje
40 ml Bulldog Gin
100 ml Fentimans Tonic Water
2 Lychees
3 IJsblokjes
Alvast klaar leggen

  • Longdrinkglas

  • Maatbeker

De Bulldog Fentimans cocktail is een bittere cocktail op basis van gin. Deze heldere kleurloze cocktail dient geserveerd te worden in een longdrinkglas. Met een alcoholpercentage van ongeveer 11 procent is de Bulldog Fentimans een vrij lichte cocktail die lekker weg drinkt. Geniet van deze heerlijke Engelse cocktail. Lees verder voor het volledige Bulldog Fentimans recept en leer hoe je hem zelf kunt maken! Misschien iets voor vanavond?

Zelf een Bulldog Fentimans maken

  1. Vul het glas met ijs en giet hier de gin overheen.
  2. Giet de tonic in het glas.
  3. Garneer het geheel af met 2 lychee vruchten.
Bulldog Fentimans Variatie & Tips
1) Wanneer je citrusvruchten gebruikt ter garnering kan je deze kneuzen met een muddler waardoor de sappen en aromas beter vrij komen in het drankje.
Tags
G en TGin tonicZomerZomercocktail
Een Bulldog Fentimans cocktail delen?

Over de Bulldog Fentimans Cocktail

Deze gin tonic variant is gebasseerd op een droge gin in combinatie met tonic die naast een bittter smaak, een lichte citrus smaak heeft. Door dit drankje af te garneren met lychee vruchten krijgt de gin tonic een zoetere afdronk. Voor een frissere variant kan het drankje worden garneerd met partjes citrusvrucht of plakjes komkommer. Deze cocktail drinkt het lekkerst wanneer hij koud gedronken wordt dus wees niet te bescheiden met de ijsblokjes.

Smaak
Bitter
Glas
Longdrinkglas
Basis
Gin
Kleur
Helder
Populair
Niveau
11 % alcohol