Loopuyt G and T Cocktail Recept

Loopuyt G and T Cocktail
Boodschappenlijstje
35 ml Loopuyt
125 ml Loopuyt Tonic
4 IJsblokjes
Citroengras
Alvast klaar leggen

  • Gin Tonic Coupe

  • Jigger

  • Maatbeker

  • Mes

De Loopuyt G and T cocktail is een bittere cocktail op basis van gin. Deze heldere kleurloze cocktail dient geserveerd te worden in een gin tonic coupe. Met een alcoholpercentage van ongeveer 10 procent is de Loopuyt G and T een vrij lichte cocktail die lekker weg drinkt. Geniet van deze heerlijke Nederlandse cocktail. Lees verder voor het volledige Loopuyt G and T recept en leer hoe je hem zelf kunt maken! Misschien iets voor vanavond?

Zelf een Loopuyt G and T maken

  1. Giet de gin en tonic in een glas met ijs.
  2. Snijd het citroengras in grove stukken.
  3. Garneer het drankje met de stukken citroengras.
Loopuyt G and T Variatie & Tips
1) Je kunt de uitstraling van deze cocktail beïnvloeden door te variëren met glazen. Voor een stijlvolle uitstraling kan en wijnglas of een gin-tonic coupe worden gebruikt. Voor een stoere uitstraling kan een longdrink glas of een Whiskey glas worden gebruikt.
Tags
SamRollinbarRoll in BarG en TZomerZomercocktail
Een Loopuyt G and T cocktail delen?

Over de Loopuyt G and T Cocktail

Loopuyt is een gin waarvan de herkomst in Schiedam ligt. Loopuyt heeft ook zijn eigen tonic in productie die perfect matched met de gin. Loopuyt bestaat uit twaalf ingrediënten die allemaal apart gedistilleerd worden. Na het distileren blenden ze de gin totdat de smaak perfect in balans is. De klasieke London dry gin smaakt heel erg sterk naar jeneverbes maar bij Loopuyt hebben ze die smaak wat meer naar de achtergrond geplaatst. Het is daardoor een zeer toegankelijke gin. Als garnering raden ze citroengras aan. Deze kan je het beste kneuzen voordat hij het glas ingaat zodat er meer aroma vrijkomt. Daarnaast is het leuk om ook nog een framboos in het glas te doen omdat framboos namelijk een van de twaalf ingrediënten bij het distilleren!

Smaak
Bitter
Glas
Gin Tonic Coupe
Basis
Gin
Kleur
Helder
Populair
Niveau
10 % alcohol