Hemingway Hammer Cocktail Recept

Hemingway Hammer Cocktail
Boodschappenlijstje
30 ml Bacardi 151
30 ml Bacardi
30 ml Blackberry brandy
30 ml Aardbeienlikeur
30 ml Creme de Banane
1 Limoen
5 IJsblokjes
Alvast klaar leggen

  • Longdrinkglas

  • Jigger

  • Maatbeker

  • Mes

  • Shaker

  • Strainer

De Hemingway Hammer cocktail is een fruitige cocktail op basis van rum. Deze heldere gekleurde cocktail dient geserveerd te worden in een longdrinkglas. Met een alcoholpercentage van ongeveer 39 procent is de Hemingway Hammer een vrij zware cocktail te noemen. Geniet van deze heerlijke Florida cocktail. Lees verder voor het volledige Hemingway Hammer recept en leer hoe je hem zelf kunt maken!

Zelf een Hemingway Hammer maken

  1. Giet alle ingrediënten in een shaker met ijs.
  2. Schud het mengsel tot een koud geheel.
  3. Giet het drankje door een strainer in het glas.
  4. Garneer het drankje met een schijfje limoen.
Hemingway Hammer Variatie & Tips
1) Als vervanger van bramenbrandewijn kan ook bramenlikeur worden gebruikt. De cocktail gaat er echter wel anders van smaken.
Tags
HamingwayHammingway
Een Hemingway Hammer cocktail delen?

Over de Hemingway Hammer Cocktail

Voor een Hemingway hammer cocktail zijn een aantal verschillende recepten in omloop en dit is er een van. In deze cocktail zit onder ander de bacardi 151 rum verwerkt. Deze rum heeft een zeer hoog alcohol percentage maar is relatief zacht van smaak. Daarnaast heeft deze rum accenten van fruit en vanille in zich die goed combineren met de fruitige likeuren in dit recept. Blackberry brandy ook wel bramenbrandewijn genoemd is in Nederland helaas slecht verkrijgbaar. Je kunt op het internet via het buitenland een fles proberen te bemachtigen. De kleur van deze cocktail is sterk afhankelijk van de kleur die de likeuren en brandewijn hebben. Zo zijn er bijvoorbeeld blauwe maar ook paarse varianten van dit drankje. Wil je een paarse of blauwe variant? Zorg er dan voor dat zowel de bananenlikeur als de aarbeienlikeur helder van kleur is.

Smaak
Fruitig
Glas
Longdrinkglas
Basis
Rum
Kleur
Meerdere
Populair
Niveau
39 % alcohol