cocoloko Cocktail Recept

cocoloko Cocktail
Boodschappenlijstje
30 ml Kokosroom
30 ml Kokosrum
30 ml Creme de Cacao
30 ml Melk
5 IJsblokjes
Cacaopoeder
Suiker
Chocoladerasp
Alvast klaar leggen

  • Whiskyglas

  • Cocktaillepel

  • Jigger

  • Maatbeker

De cocoloko cocktail is een zoete cocktail. Deze melkachtige bruine cocktail dient geserveerd te worden in een whiskyglas. Met een alcoholpercentage van ongeveer 14 procent is de cocoloko een vrij lichte cocktail die lekker weg drinkt. Lees verder voor het volledige cocoloko recept en leer hoe je hem zelf kunt maken!

Zelf een cocoloko maken

  1. Meng cacaopoeder en suiker in een kommetje.
  2. Giet wat creme de cacao likeur op een bordje en doop de rand van het glas erin. Laat vervolgeng uitdruppelen en doop de rand van het glas in het cacaopoeder mengsel.
  3. Meng de rest van de ingrediënten behalve de chocolade rasp in een mengglas/maatbeker.
  4. Schenk het mengsel over ijs in een whiskyglas.
  5. Garneer het drankje af met chocoladeschaafsel.
Een cocoloko cocktail delen?

Over de cocoloko Cocktail

De cocoloko is een heerlijke cocktail waar kokos en cacao met elkaar samenkomen. Omdat de rand van de cocoloko in likeur is gedoopt proef je in de afdronk de rijke smaak van cacaolikeur. Dit resulteert in een aparte, romige cocktail die uiterst geschikt is voor mensen die van zoet en fruitig houden. Dus heb je altijd al een keer kokoschocola willen eten?? Probeer het dan gewoon uit!

Smaak
Zoet
Glas
Whiskyglas
Basis
Likeur en overig
Kleur
Bruin
Populair
Niveau
14 % alcohol