Smurfenbier Cocktail Recept

Smurfenbier Cocktail
Boodschappenlijstje
10 ml Blue Curacao
10 ml Boswandeling
10 ml Peachtree
190 ml Sprite
5 IJsblokjes
Alvast klaar leggen

  • Longdrinkglas

  • Jigger

  • Shaker

  • Strainer

De Smurfenbier cocktail is een fruitige cocktail. Deze melkachtige blauwe cocktail dient geserveerd te worden in een longdrinkglas. Met een alcoholpercentage van ongeveer 3 procent is de Smurfenbier een vrij lichte cocktail die lekker weg drinkt. Geniet van deze heerlijke Nederlandse cocktail. Lees verder voor het volledige Smurfenbier recept en leer hoe je hem zelf kunt maken!

Zelf een Smurfenbier maken

  1. Giet alle likeuren in een shaker met ijs en shake het tot een koud geheel.
  2. Giet het mengsel in een glas.
  3. Vul het glas aan met sprite.
Smurfenbier Variatie & Tips
1) Normaal doe je in bier geen fruit, maar in smurfen bier kan dit wel! Garneer het drankje af met een schijfje citroen voor wat extra frisheid of met een stukje sinaasappel voor meer zoetigheid. 2) Laat de glazen condenseren door in een glas met water en ijs te roeren en zet deze daarna leeg in de vriezer tot er een dun laagje ijs op staat. Dit geeft naast een extra koel drankje ook een extra bijzonder effect aan deze cocktail.
Een Smurfenbier cocktail delen?

Over de Smurfenbier Cocktail

Smurfenbier is een cocktail voor echte zoetekouwen. Het wordt gemaakt van uitsluitend zoetfruitige ingrediënten en kan voor de liefhebber gegarneerd worden met een stukje citroen of sinaasappel. Door combinatie van blue curacao en boswandeling krijgt deze coktail een melkachtige substantie met een blauwgroene kleur. Durf jij het aan?

Smaak
Fruitig
Glas
Longdrinkglas
Basis
Likeur en overig
Kleur
Blauw
Populair
Niveau
3 % alcohol