Pisco Sour Cocktail Recept

Pisco Sour Cocktail
Boodschappenlijstje
50 ml Pisco Barsol
13 ml Suikersiroop
25 ml Limoensap
1 Ei
5 IJsblokjes
Angostura Bitter
Alvast klaar leggen

  • Champagneglas

  • Jigger

  • Shaker

  • Strainer

De Pisco Sour cocktail is een zure cocktail. Deze troebele lime cocktail dient geserveerd te worden in een champagneglas. Met een alcoholpercentage van ongeveer 23 procent is de Pisco Sour een milde cocktail die bij velen in de smaak zal vallen. Geniet van deze heerlijke Chileense cocktail. Lees verder voor het volledige Pisco Sour recept en leer hoe je hem zelf kunt maken!

Zelf een Pisco Sour maken

  1. Breek het ei en scheid het eiwit van het eigeel in een bakje.
  2. Pers 25 ml vers limoensap.
  3. Giet alle ingrediënten behalve de angostura bitter in een shaker met ijsblokjes.
  4. Shake het geheel tot een koud mengsel.
  5. Giet het geheel door een strainer in het glas.
  6. Giet voorzichtig 2 "dashes" angostura in het glas.
  7. Garneer het het glas af met een schijfje limoen en een rietje.
Een Pisco Sour cocktail delen?

Over de Pisco Sour Cocktail

De pisco sour is een frisse coktail met een fruitige afdronk. De mooie schuimlaag van deze cocktail wordt veroorzaakt door het shaken van het eiwit. De pisco sour heeft een zoetzure smaak.

Smaak
Zuur
Glas
Champagneglas
Basis
Likeur en overig
Kleur
Lime
Populair
Niveau
23 % alcohol